Op zaterdag 27 januari werd een 84-jarige vrouw het slachtoffer van zakkenrollerij en bankpasfraude.

Rond 14.30 uur werd het mapje met pinpassen uit haar portemonnee gestolen en binnen zeer korte tijd werd bijna 2000 euro onrechtmatig van haar bankrekening gepind.

Het slachtoffer deed tussen ongeveer 14.00 en 14.25 uur boodschappen bij meerdere winkels in winkelcentrum het Vijverhof in Avenhorn. Toen zij daarna richting haar woning liep, werd zij aangesproken door een dame. De dame pakte een plattegrond en legde deze over de rollator van het slachtoffer en vroeg haar de weg naar Hoorn te wijzen. Daarna ging het slachtoffer haar woning binnen en ongeveer 2,5 uur later ontdekte zij dat haar portemonnee uit de rollator was verdwenen. De vrouw belde direct de bank, echter was er al 1000 euro opgenomen bij een pinautomaat in Heerhugowaard en voor nog eens bijna 1000 euro gepind in verschillende winkels in Zaandam.

Achteraf bleek dat het slachtoffer in diverse winkels werd achtervolgd door drie personen; twee mannen en één vrouw. Meer dan vermoedelijk keken zij bij een supermarkt de pincode af van het slachtoffer.

De vrouw nam later met de ‘plattegrondtruc’ het mapje met bankpasjes uit de portemonnee van het slachtoffer weg. Op camerabeelden van een pinautomaat bij een winkelcentrum in Heerhugowaard, is wederom de vrouw te zien die pint met de gestolen pas van het slachtoffer. Opmerkelijk hierbij, is dat de vrouw de sjaal van één van de mannen over haar hoofd draagt.

Herkent u dit drietal?
Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.