HOORN - Het Jongerenloket Westfriesland is op zoek naar jongeren tussen de 16 en 23 jaar uit Westfriesland die aan de slag willen met hun toekomst. Ben je gestopt met je opleiding door problemen thuis of op school? Of vind je het moeilijk om betaald werk te vinden? Dan is het project Back on Track wellicht iets voor jou. Je wordt geïnspireerd en gemotiveerd door een persoonlijke coach. Het project start op maandag 27 januari 2020. Er is binnen deze editie plek voor 20 jongeren.

Samen aan je toekomst werken, zodat je op je eigen benen kunt staan: dat is het doel van het 12 weken durende project van Jongerenloket Westfriesland. In 12 weken worden jongeren die vastlopen op school geholpen een keuze te maken om een opleiding te volgen of op zoek te gaan naar een (nieuwe) baan. En als dat (nog) niet lukt, wordt gekeken hoe ze verder geholpen kunnen worden.

Ritme terugkrijgen
Door actief met dit project bezig te zijn, krijgen jongeren ritme terug in hun leven. Zij hebben nieuwe positieve kanten van zichzelf ontdekt en krijgen meer zelfvertrouwen om dingen op te pakken. Het inspireert hen om zelf aan de slag te gaan. En het eindresultaat van vorig jaar was dat 10 van de 12 jongeren die het traject succesvol hebben doorlopen zich hadden aangemeld voor een opleiding.

Programma
De jongeren die meedoen zijn gemiddeld 3 dagen per week bezig Back on Track. Het programma bestaat onder meer uit wekelijks coaching, activiteiten in groepsverband, sporten, muziek/theater, workshops en trainingen, opleiding- en beroepskeuze en het bezoeken van MBO’s en bedrijven. Back on Track is een samenwerking van de regiogemeenten in Westfriesland, MEE & de Wering, TjillSkillz en Team Sport van de gemeente Hoorn.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan via jongerenloket@hoorn.nl of bellen naar 06 11 39 38 18. Van maandag tot en met vrijdag heeft het jongerenloket inloopspreekuur op de Grote Noord 20 in Hoorn tussen 13.00 tot 16.00 uur. Voor aanmelden of vragen, kunnen jongeren altijd even binnen lopen. Ben je tussen de 23 en 27 jaar en ook geïnteresseerd? Neem dan contact op.