ALKMAAR - Bodø/Glimt heeft AZ uitgeschakeld in de achtste finales van de Conference League. Na de 2-1 nederlaag in Noorwegen won AZ met dezelfde cijders in het Alkmaarse AFAS-Stadion. In de verlenging scoorden de gasten waardoor die doorgaan naar de kwartfinale.

AZ was voor rust de baas op eigenveld en kwam op 1-0 door Vangelis Pavlidis,die de ver uit zijn doel gekomen keeper Chaikin passeerde en scoorde. Martins Indi was de aangever, maar even later stond met matig uitverdedigen ook aan de basis van Pellegrino's gelijkmaler. AZ herstelde zich snel en Pavilidis tikte zijn tweede binnen na een vlotte aanval.

Na rust was AZ minder dominant. Jesper Karlsson zorgde voor het grootste gevaar met een schot op de lat. In de verlenging misten invallers Aboukhlal en Sowah morgen, maar vond Sampsted kort voor de wissel wel het doel en zo was het 2-2. In de tweede helft roken roken Martins Indi en Wijndal nog aan de 3-2, maar zover kwam het niet.