ALKMAAR - AZ is er niet in geslaagd de finale van de Conference League te bereiken. In het Alkmaarse AFAS-Stadion won West Ham United dankzij een late treffer met 0-1, nadat het een week eerder in Londen al met 2-1 had gewonnen.


AZ, anders dan in Londen met Karlsson en Kerkez en zonder Odgaard, had voor rust veruit het meeste balbezit.Vooral over de linkerflank kwam het enkele malen goed door, al werd men zelden echt dreigend. Pavlidis leidde met een hakballetje wel een kansje in voor Sugawara, wiens schot geblokt werd. De Engelsen wachtten geduldig op een kans uit een counter en die kwam er ook. Antonio was te sterk voor Beukema, speelde Paquetá aan en die raakte met een prachtig gekruld schot de paal.

AZ begon uitstekend aan de tweede helft. Pavlidis kreeg na goed doorzetten van Kerkez zijn voet net niet tegen de bal en een schot van Mijnans werd geblokt. AZ voerde het tempo nog wat verder op, al kreeg West Ham daardoor meer ruimte, met onder meer een schietkans voor Rice tot gevolg die werd gered door Ryan. Tot verdriet van AZ leverde een charge van Aguerd op Pavlidis geen penalty op, was een schot van Hadzidiakos net te slap en stopte Aréola een terugspeelbal van Kehrer. AZ kwam nog goed weg bij een grote kans van Aguerd (naast),maar in blessuretijd maakte Fornals een einde aan de hoop om voor het eerst sinds 1981 in de finale van een Europees toernooi te staan.

Helaas werd de wedstrijd daarna nog ontsierd door stevige rellen op de tribunes toen de Engelsen het feest iets te uitbundig vierden in vakken die voor AZ-supporters bestemd waren. Het maakte de avond voor AZ nog somberder.