ALKMAAR - Afgelopen zaterdag organiseerde You Ontmoeten weer een gezellig uitje voor jongeren. You ontmoeten is een platform voor het samenbrengen van (eenzame) jongeren en organiseert onder andere elk laatste weekend van de maand een leuke uitjes.


Zaterdag 29 februari organiseerde You Ontmoeten samen met brandweer Alkmaar een interessant en gezellig uitje voor jongeren tussen de 13 en 26 jaar. Na een fijne ontvangst door beroeps brandweerman Max Delissen konden we plaats nemen in een klaslokaal. Max vertelde aan de hand van video’s en verhalen uit de praktijk alles over de brandweer. De jongeren leerden onder andere waarom het opladen van je telefoon vooral niet ’s nacht moet gebeuren en wat je moet doen zodra brand uitbreekt. Het was een informatieve en leuke start van dit uitje.

Hierna kregen we de hele kazerne te zien! We zagen de sportzaal, het slaapcomplex, de woonkamer waar de brandweermannen van de 24uurs diensten verblijven, de mega grote wasmachines en hele oude blusauto’s.

Uiteindelijk kwamen we uit in het aller tofste gedeelte van de kazerne: de remise. Hier stonden 5 brandweerauto’s zoals een hoogwerker en 2 autospuiten. We mochten in de wagens zitten, met de slangen water spuiten, de sirenes gingen aan, het materiaal vasthouden, brandweer pak aantrekken en een brandweerhelm opzetten. Wat een enorme rookgeur zat daar aan. Echte helden die brandweermannen.

Na 2 uren uitproberen en uitleg krijgen was het tijd voor de lunch. De brandweer had voor ons overheerlijke broodjes, soep en fruit geregeld. Tijdens de lunch konden we elkaar op een makkelijke manier iets beter te leren kennen en de indrukken met elkaar delen.

Kortom…het uitje van de maand februari was weer super geslaagd! Op de Facebook en Instagram van You Ontmoeten staat een filmpje van deze leuke dag.

Op 14 maart kunnen jongeren met You Ontmoeten mee naar theater de Vest voor Musical Nine van theatergroep Scala. Dit is een extra activiteit in deze maand. En eind maart gaan we met kleine groepjes een stadspeurtocht in Alkmaar doen. Op www.you-ontmoeten.nl staat alle informatie.