DE BILT - Er lijkt voorlopig een einde te komen aan de mooie, zonnige voorjaarsweken van de laatste tijd. Hoewel Koningsdag nog mooi was zal het de rest van de week een stuk wisselvalliger zijn, bijna dagelijks gepaard met enkele buien.


In grote delen van Nederland was het wekenlang vooral droog en zonnig, maar daar is vanaf dinsdag al geen sprake meer van. Op Koningsdag kan aan het begin van de avond al een klein buitje via Zeeland langs de kuststreek gaan.

Komende nacht neemt de bewolking dan toe en zal het ook flink gaan afkoelen. Vanuit het zuidwesten zullen dan ook de eerste buien arriveren. De dinsdag zal er dan ook grotendeels bewolkt uitzien en dat gaat gepaard met enkele regenbuien. In de middag neemt vooral aan de kuststreek de wind toe tot 5-6 Bft.

De dagen erna zal het beeld niet veel anders zijn. De temperatuur zal variëren tussen de 12 en 15 graden, een stuk frisser dus dan wat we de laatste weken gewend waren, en er zijn dagelijks buien. Donderdag kan het zelfs even stevig gaan regenen met plaatselijk wat onweer.

Vrijdag in de middag kan de zon dan geleidelijk weer terugkeren waarna we in het weekend weer terug gaan naar een temperatuur richting 19,20 graden.