KOGGENLAND - Eind september kan het prachtig nazomerweer zijn. Blauwe luchten, volle zon, weinig regen en heerlijke temperaturen. Wie goed kijkt echter kan er niet omheen: de herfst is bezig aan een onvermijdelijke opmars. Vogels trekken zuidwaarts, de bladeren beginnen in rap tempo te verkleuren en overal glinsteren in het ochtenddauw de spinnenwebben je tegemoet. Op zondag 22 september organiseert het IVN om deze reden een speciale “vroege herfstwandeling” door het natuurgebied Suyderbraeck bij Scharwoude, met speciale aandacht voor de wisseling van de seizoenen.

Wat leeft en groeit hier zoal, welke veranderingen ondergaat de natuur in de herfst? Onder begeleiding van twee IVN-gidsen wordt de Suyderbraeck vanaf 14:00 uur al wandelend verkend, eenieder die geïnteresseerd is, is van harte welkom om mee te lopen! Aanmelden is niet noodzakelijk (al wordt het wel op prijs gesteld via j.wilkie@ivn-westfriesland.nl.
en verzamelen gebeurt bij de Zesstedenweg 20, 1634 DN te Scharwoude. De rondleiding is gratis (hoewel een vrijwillige bijdrage natuurlijk altijd welkom is!), maar helaas niet geschikt voor rolstoelers, gezien de aard van het gebied.