KOGGELAND - Op zondag 16 april is de lancering van het buurtplatform Koggenbuurtjes. Wethouder Marian van Kampen zal de feestelijke lancering verzorgen van het online dorpsplein tijdens het ‘Dagje bij de Boer dag’ bij de André Hoeve in Spierdijk. Iedereen uit Koggenland is van harte welkom de lancering te vieren.

In de dorpskernen van gemeente Koggenland gebeurt enorm veel. Inwoners en ondernemers organiseren activiteiten, bieden diensten en spullen aan en vragen elkaar om hulp. Ze vertellen elkaar mooie dorpsverhalen en kennen bijzondere dorpsgenoten. Ook zijn er allerlei voorzieningen waar mensen gebruik van kunnen maken. Nu is er een platform waarop alles terug te vinden is en inwoners elkaar ontmoeten.

Ontmoet elkaar op het digitale dorpsplein

Om inwoners, verenigingen, gemeente en organisaties dichter bij elkaar te brengen, is er met steun van de gemeente Koggenland een digitaal dorpsplein opgezet: www.koggenbuurtjes.nl Hier is alles op één plek zichtbaar en makkelijk vindbaar. Iedereen kan na aanmelding op Koggenbuurtjes berichten met elkaar delen en reageren op de berichten van anderen.

Wethouder Marian van Kampen: ‘Koggenbuurtjes is hét dorpsplein waar buurtbewoners elkaar on- en offline ontmoeten. De inwoners staan centraal en wisselen zelf informatie uit. Voor iedereen is er een online berichtenprikbord, wijkagenda’s, hulp gevraagd en een gids met alle initiatieven en organisaties in de buurt. Het is snel en eenvoudig. Bedoeld om met elkaar in verbinding te komen om samen te werken aan een nog fijnere en leuke buurt. Ik roep dan ook iedereen in Koggenland op om een kijkje te nemen op koggenbuurtjes.nl!’

Verbinding in eigen buurt
Burgemeester Monique Bonsen: ‘Al vanaf de eerste informatieavond over Koggenbuurtjes was het direct volle bak. Inwoners zijn zo enorm betrokken. Op Koggenbuurtjes zorgen buurtbewoners zelf, samen met buurtverbinders (vrijwilligers) en gebiedsregisseurs voor meer verbinding in hun eigen buurt, wijk en dorp. Dit is zo belangrijk en waardevol voor inwoners van Koggenland. Zo worden onze buurten nog fijnere plekken om te wonen’.

Feestelijke lancering en gratis aanmelden
Het platform www.koggenbuurtjes.nl wordt officieel gelanceerd op zondag 16 april tijdens het Dagje bij de Boer Dag bij de André Hoeve in Spierdijk. Op die dag kunnen mensen zich ter plekke aanmelden bij Koggenbuurtjes.nl en krijgen zij ook een leuke attentie mee. Na 16 april kunnen mensen zich gratis aanmelden via www.koggenbuurtjes.nl