BERKHOUT/SCHARWOUDE - Op woensdag 2 maart om 15:30 uur opent wethouder Win Bijman op feestelijke wijze een nieuw en gratis kabouterwandelroute in recreatiegebied De Hulk in gemeente Koggenland. De route is een leuke en leerzame speurtocht van ongeveer 2 kilometer voor jonge kinderen vanaf 3 jaar. Alle (groot)ouders en kinderen zijn welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Op pad met kabouter Pinnemuts In recreatiegebied De Hulk (tussen Berkhout en Scharwoude), woont kabouter Pinnemuts. Hij heeft een leuke wandeling uitgezet in het bos en door Scharwoude. De route is te herkennen aan een ronde afbeelding van een kabouter. Tijdens de wandeling geeft kabouter Pinnemuts allemaal leuke opdrachten en weetjes aan de kinderen.

De route begint bij de parkeerplaats bij Punt De Hulk, kruising Zesstedenweg / Venneweg in Scharwoude. Wandelaars scannen aan het begin van de route een QR-code met een mobiele telefoon, waarmee een website wordt geopend. Daar staan alle opdrachten die bij de kabouterafbeeldingen op het pad horen.

Buiten bewegen wordt extra leuk

Wethouder Win Bijman is enthousiast over het nieuwe kabouterpad: “We nodigen graag alle (groot-)ouders uit om samen met hun kinderen lekker naar buiten te gaan en te bewegen. Het nieuwe kabouterpad maakt dit extra leuk en stimuleert kinderen om actief buiten te spelen. Laten we samenwerken aan een gezonde toekomst van de jeugd!”

Gezinnen met jonge kinderen die gebruik maken van het Koggenfonds hebben een extraatje ontvangen voor de opening van het nieuwe pad: een kabouter wandelpakket met onder andere een puntmuts, een dierenkaart en een loepje. Dit cadeau is speciaal gegeven aan kinderen van ouders die weinig te besteden hebben.

JOGG: Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst
De gemeente Koggenland vindt het belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving. Dit wordt gedaan door middel van de JOGG-aanpak (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). De gemeente en JOGG creëren samen met scholen, kinderopvang, bedrijven, maatschappelijke organisaties en verenigingen een gezondere omgeving, zodat het voor onze jeugd makkelijker is om gezonde keuzes te maken.