HENSBROEK - Op 1 februari 2022 ondertekenden wethouder Rosalien van Dolder van de gemeente Koggenland en John Noordeloos, adjunct-directeur van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp, de anterieure overeenkomst voor het woningbouwplan Pioenhof aan de Julianaweg te Hensbroek. De overeenkomst is een definitieve stap richting 46 nieuwe woningen in het dorp.

In december 2020 is de intentieovereenkomst door beide partijen ondertekend. Hiermee sprak de gemeente Koggenland de intentie uit om faciliterend mee te willen werken aan de herontwikkeling van een voormalig agrarische locatie naar een woningbouwplan. Nu de anterieure overeenkomst is getekend, kan de bestemmingsplanprocedure starten.

Mooie ontwikkeling voor Hensbroek
Wethouder Rosalien van Dolder is blij met het nieuwbouwplan. “Ik ben erg enthousiast! Dit is echt een mooie ontwikkeling voor Hensbroek. Inwoners staan te springen om nieuwe woningen en iedereen wil graag in de eigen dorpen en omgeving blijven wonen. Fijn dat we daar met dit plan een bijdrage aan kunnen leveren.”

John Noordeloos: “We zijn trots op dit aansprekende project in Hensbroek, dat goed in de omgeving past. Door diverse woningtypen aan te bieden, waaronder ons eigen concept de Smartwoning, vinden zowel grote als kleine huishoudens een plek in deze wijk. We hebben de intentie om bij de toewijzing van de woningen de inwoners van de gemeente Koggenland voorrang te geven.”

Nieuwbouwplan Pioenhof
Het nieuwbouwplan aan de Julianaweg in Hensbroek draagt vanaf nu de naam ‘Pioenhof’. Het bestaat uit 46 woningen in verschillende woningtypes. Zo zijn er woningen voor starters, vrije kavels/vrijstaande woningen, sociale huurwoningen, levensloopbestendige woningen, rijwoningen en twee-onder-één-kapwoningen zodat het plan voor diverse doelgroepen aantrekkelijk is om te wonen.

Verkoop start in najaar 2022
De bestemmingsplanprocedure start binnenkort. Timpaan hoopt in het najaar van 2022 te kunnen starten met de verkoop. Er volgt nog een online informatieavond. Geïnteresseerden kunnen zich ook alvast aanmelden via www.pioenhof.nl.