OBDAM - Zondag 1 december heeft er een grote brand gewoed in het voormalige raadhuis Obdam. De brand heeft grote schade aan het gebouw veroorzaakt. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. De gemeente is samen met de verzekeraar van de eigenaar van het pand en andere partijen, zoals de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed, in overleg om zo spoedig mogelijk de situatie veilig te stellen.

Afsluiting Dorpsstraat

De afsluiting van de Dorpsstraat ter hoogte van nummer 106 zal naar verwachting nog enige tijd blijven staan. De reden hiervoor is dat door de huidige situatie de veiligheid voor omwonenden en weggebruikers niet gegarandeerd kan worden. De afsluiting kan pas worden aangepast, wanneer het pand veilig gesteld is. Tot die tijd wordt verkeer omgeleid via de Handelskade en Dr. Lohmanstraat.

Winkelcentrum wel bereikbaar
Het plein voor de winkels, de winkels zelf en het parkeerterrein zijn wel bereikbaar. Ook woonzorgcentrum De Horstenburgh en appartementencomplex Agatha zijn bereikbaar.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen?
Kijk dan op www.koggenland.nl/wegwerkzaamheden . Op die pagina kunt lezen wat de actuele status van de afzetting is. Wanneer er wijzigingen in de situatie zijn, geven wij dat daar aan.