AVENHORN - De brandweer Avenhorn nodigt 65-plussers uit om op 28 november gezellig samen te komen lunchen in de brandweerkazerne van Avenhorn. Naast een lekkere lunch, krijgen de bezoekers een rondleiding door de kazerne en tips over veilig wonen.

Programma

De bijeenkomst, genaamd Broodje Brandweer, opent met een rondleiding door de kazerne waarbij de bezoekers een interessant kijkje achter de schermen krijgen. Daarna volgt een korte presentatie over brandveiligheid. Hierin geeft de brandweer eenvoudige, praktische tips over veilig wonen. Tot slot trakteert de brandweer de bezoekers op een lunch. Brandweermensen schuiven ook gezellig aan tafel, zodat bezoekers alle gelegenheid krijgen om vragen te stellen over de brandweer en over veilig wonen.

Locatie
Broodje Brandweer vindt plaats op 28 november in de brandweerkazerne aan de Buitenroede 2 in Avenhorn. Het programma begint om 11.15 uur en eindigt om 13.30 uur.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Als u interesse heeft, moet u zich daarom vooraf aanmelden. Inschrijven kan eenvoudig via www.brandweer.nl/broodjebrandweer. Telefonisch aanmelden is tijdens kantoortijden ook mogelijk via 072 567 50 10.

Tips over veiligheid in huis
De brandweer organiseert deze lunch speciaal voor zelfstandig wonende 65-plussers. Tijdens de lunch kunnen zij samen met leeftijdgenoten praktische kennis opdoen over veilig wonen. Kleine aanpassingen in huis kunnen een groot verschil maken. De brandweer geeft praktische tips: waarom is een koolmonoxidemelder aan te raden en op welke plek moet deze precies hangen? Wat heb ik aan een gekoppelde rookmelder? Hoe kan ik makkelijk brand en andere ongelukken in huis voorkomen?

Kijkje achter de schermen
Tijdens de rondleiding door de kazerne krijgen bezoekers een interessant kijkje achter de schermen. Wat doet een ‘aanvalsploeg’ van de brandweer en wat is de rol van de ‘bevelvoerder’? Hoeveel water is er nodig om een brand te blussen? Wat voor spullen zitten er allemaal op een brandweerwagen? De brandweer laat het graag zien en beantwoordt tijdens de lunch alle vragen.

Broodje Brandweer vorig jaar groot succes
Vorig jaar was Broodje Brandweer een groot succes. In 2018 werd Broodje Brandweer in tien verschillende gemeenten georganiseerd. In totaal ontvingen de brandweerkazernes toen ruim 400 mensen. Uit de resultaten van enquête die bezoekers achteraf invulden, bleek dat zij het een leuke en nuttige ochtend vonden.