KOGGENLAND - Voordat José ter Hofstede Wijnen vorige maand aan zijn eindexamen begon, stond hij er niet al te best voor. Toch zou de vmbo-scholier uit Berkhout slagen, beloofde hij zijn vader. Ze sloten een weddenschap: als José zijn diploma zou halen zou zijn vader Niels de tas van zijn zoon buiten ophangen, in de hoogste mast van Koggenland.

Weddenschap

José won de weddenschap. Zijn trotse vader hield zich aan zijn woord en ging op zoek naar de hoogste vlaggenmast. Daarbij schakelde hij de hulp in van burgemeester Franx, die graag zijn medewerking wilde verlenen. Burgemeester Franx nodigde José uit zijn tas op te hangen in de vlaggenmast van het gemeentehuis. Ook andere eindexamenkandidaten kregen de kans hun tas op 4 juni op te hangen bij het gemeentehuis, op uitnodiging van wethouder onderwijs Win Bijman.

Trots
Niels ter Hofstede is blij dat zijn zoon en de andere geslaagden op deze manier in het zonnetje kunnen worden gezet. “José heeft hard heeft gewerkt om zijn middelbare schoolperiode succesvol af te ronden. Na het wegvallen van zijn bijles en de lessen op school, was het niet makkelijk maar hij heeft doorgezet en is geslaagd.” Burgemeester Franx vult aan: “Het behalen van de schooldiploma is een felicitatie waard, vooral in deze moeilijke tijd. Daarbij wil ik ook complimenten geven aan de ouders, die de leerlingen thuis hebben ondersteund en geholpen.”

De vlag hangt uit
Donderdag 4 juni hees José zelf zijn schooltas en tassen van andere geslaagden in de vlaggenmast van het gemeentehuis (zie foto’s). Er wordt deze dag gevlagd voor alle geslaagde scholieren die het schooldiploma hebben behaald, op verzoek van minister Slob. Hij heeft aangegeven dat er deze dag van het vlagprotocol mag worden afgeweken, om alle geslaagden te feliciteren.