KOGGENLAND - Burgemeester Jan Franx komt deze zomer naar de inwoners toe, op de fiets! Alle inwoners en ondernemers kunnen meefietsen om Jan de verborgen schatten van hun dorp te laten zien. Jan kent de gemeente al redelijk goed, maar zoals hij zegt: “Inwoners kunnen mij het allerbeste laten zien wat de mooie plekjes in hun dorp zijn en mij meer vertellen over de historie. Hoe mooi is het om dat met elkaar op de fiets te doen?”

Met verborgen schatten bedoelt Jan de plekjes in een dorp die minder bekend zijn, maar wel de moeite waard om eens te zien. Dat kan een bijzonder gebouw zijn, iets met een rijke historie of een plek waarbij iemand een bijzonder verhaal heeft.


Programma

10 juli 16:30 uur, Wogmeer ,Wapen van Wogmeer

10 juli 19:00 uur , Avenhorn & De Goorn ,Haven Avenhorn

15 juli 19:00 uur , Berkhout, incl. werkbezoek Leek Tulips , Fietstunnel Westeinde

17 juli 19:00 uur Spierdijk, Bobeldijk, Zuidermeer Kerk Spierdijk

28 aug 19:00 uur Grosthuizen, Scharwoude, Oudendijk Meerzicht (Scharwoude)

4 sept 19:00 uur Hensbroek & Obdam De Brink, Obdam

11 sept 19:00 uur Ursem & Rustenburg Café Halfweg, Ursem


Route en opgeven
Van te voren wordt er een globale route uitgestippeld. Deze route kan worden aangepast in samenspraak met Koggenlanders op de verzamellocatie. U kunt ook van te voren aangeven wat u aan de burgemeester wilt laten zien, via communicatie@koggenland.nl. Zo bent u er zeker van dat dit punt in de route verwerkt wordt. Opgeven kan ook via dit e-mailadres, dit is niet verplicht.