OBDAM - Deze week gaf de gemeenteraad van Koggenland unaniem akkoord op het plan om een ontmoetingsplein te realiseren in het centrum van Obdam. Burgemeester Monique Bonsen overhandigde daarom op 15 december symbolisch een schep aan het doe team. Als felicitatie én als startsein voor de volgende fase van het plan waarbij gemeente, ondernemers en inwoners samen de handen uit de mouwen steken.


Voordelen inwoners Obdam
Burgemeester Monique Bonsen: “Met realisatie van dit plan krijgen de inwoners van Obdam een dorpsplein midden in het dorp, bij de St. Victor kerk en dorpshuis De Brink. Hier kan men elkaar ontmoeten, gezellig samen zijn en activiteiten ondernemen. Het plein wordt hiermee ook voor bezoekers aantrekkelijker. Een echte aanwinst voor Obdam.”


Van droom naar realisatie
In 2018 zijn drie inwoners van Obdam een ‘doe team’ gestart om een langgekoesterde droom te verwezenlijken; het realiseren van een multifunctioneel ontmoetingsplein voor alle inwoners en bezoekers van Obdam. De locatie bij de St. Victor kerk en voor dorpshuis De Brink bleek de meest geschikte locatie te zijn. Het doe team heeft de eerste wensen en ideeën van de omwonenden al verzameld. Dit is zo goed als mogelijk verwerkt in het inrichtingsvoorstel. Ook heeft het team al meerdere bedrijven gevonden die bereid zijn om het plan te sponsoren.

Planning en vervolg
Om het plein echt van alle Obdammers te maken, vindt er in het eerste kwartaal van 2022 een informatiebijeenkomst plaats. Geïnteresseerden krijgen dan een presentatie over het plan. Ook is er dan nog alle ruimte om input te geven. Vanaf het tweede kwartaal van 2022 stelt het team een definitief ontwerp voor het plein op. Zoals het er nu uit ziet, kan de uitvoering dan begin 2023 starten.