KOGGENLAND - Op donderdag 19 september speelt theatergroep Ervarea de voorstelling ‘De dementie van Jet en Harrie’ in Eetcafé 70 in De Goorn. De voorstelling biedt een kijkje in het leven van mensen met dementie en haar mantelzorgers. Inwoners en ondernemers van Koggenland kunnen de uitvoering gratis bijwonen.

In het theaterstuk maakt de kijker kennis met het echtpaar Jet en Harrie. Nadat ze zijn gepensioneerd ligt het leven aan hun voeten. Totdat Harrie het gevoel krijgt dat het niet goed gaat met zijn vrouw. Jet blijkt dementie te hebben. De kijker volgt het echtpaar vanaf het moment dat er nog niets aan de hand is, totdat Jet verhuist naar een verpleegafdeling. De voorstelling laat de kijker zowel lachen als huilen.

Dementievriendelijke gemeente
Een jaar geleden ondertekende wethouder Win Bijman een convenant met Alzheimer Nederland, voor een dementievriendelijke gemeente. De gemeente Koggenland wil een samenleving creëren waarin iedereen dementie herkent en accepteert. Met het theaterstuk wil de gemeente ondernemers en inwoners voorbereiden op de veranderende samenleving en leren hoe mensen om kunnen gaan met iemand met dementie.

Wanneer Donderdag 19 september 2019
Hoe laat 19:30 – 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Waar Eetcafé 70 / Zaal Dolleburg, De Goorn 70, 1648 JS De Goorn

Aanmelden Aanmelden kan tot uiterlijk 11 september bij Dieuw Schuijtemaker via d.schuijtemaker@koggenland.nl.