OBDAM/AVENHORN - Afgelopen week heeft burgemeester Monique Bonsen twee woningen in Obdam en Avenhorn voor drie maanden gesloten. Het gaat om de eerste drugsgerelateerde sluitingen van panden of woningen van dit jaar. In de woningen heeft de politie hennepkwekerijen en andere hennepgerelateerde zaken aangetroffen, waaronder 119 hennepplanten in potten en 338 potten met afgeknipte stelen van hennepplanten.

De verdachten zijn aangehouden, zullen strafrechtelijk worden vervolgd door het OM en kunnen voorlopig hun woningen niet in. In Koggenland wordt een woning, gebouw of schuur bij een eerste overtreding van de Opiumwet onmiddellijk gesloten.

Een veilige woon- en leefomgeving

Burgemeester Bonsen: “Een veilige woon- en leefomgeving is ontzettend belangrijk. De gemeente Koggenland treedt daarom snel op in geval van of vermoeden van drugscriminaliteit of andere criminele activiteiten. Productie van en handel in drugs is in alle gevallen verboden. Dankzij de goede samenwerking van de gemeente met de politie en alerte inwoners ondermijnen we criminele activiteiten en zorgen we dat de gemeente Koggenland een veilige en prettige woon- en leefomgeving blijft voor iedereen.”

Meld verdachte situaties

Is er sprake van een verdachte situatie in uw buurt? Meld dit bij de politie via 0900 - 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.