DE GOORN - Binnen de gemeente Koggenland is op zaterdag 12 maart een eerste groep van 16 vluchtelingen opgevangen. Mede dankzij de hulp van bereidwillige inwoners en ondernemers is deze opvang in Koggenland gerealiseerd.

De vluchtelingen die vandaag zijn aangekomen verblijven bij inwoners of ondernemers die een opvangplek ter beschikking hebben gesteld, dit wordt enorm gewaardeerd. Dat geldt ook voor alle andere hulp die geboden wordt. De mensen die zijn aangekomen kunnen rekenen op een warm welkom en rust die ze nu hard nodig hebben.

Opvang vluchtelingen
De komende weken wordt verwacht dat er 1000 vluchtelingen worden opgevangen in de regio Noord-Holland Noord. Voor de gemeente Koggenland gaat het in eerste instantie om de opvang van ongeveer 40 mensen. Dat worden er naar verwachting binnenkort meer. Samen met inwoners, de kerken, vluchtelingenwerk, vrijwilligers en ondernemers organiseert de gemeente wat mogelijk is.

Meer locaties gezocht
De gemeente blijft zoeken naar geschikte locaties. Aanmelden van opvanglocaties kan via oekraine@koggenland.nl, het verzoek is daarbij ook een telefoonnummer te geven waarop men goed bereikbaar is.

Bijeenkomst 18 maart
Inwoners die vragen hebben over de opvang van deze vluchtelingen, zijn welkom op een informatiebijeenkomst op vrijdag 18 maart om 15.30 uur in de katholieke kerk in De Goorn, De Goorn 69. Naast de gemeente en kerken, zal ook Vluchtelingenwerk aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Vragen stellen kan ook via Oekraine@koggenland.nl of telefonisch via (0229) 54 84 00.

Contact

Hulp aanbieden of aanmelden van opvanglocaties kan via: oekraine@koggenland.nl, het verzoek is daarbij ook een telefoonnummer te geven waarop men goed bereikbaar is.