OBDAM - Donderdag 21 december heeft wethouder Rosalien van Dolder de eerste paal geslagen voor de bouw van 68 nieuwe woningen. Deze woningen maken deel uit van 138 nieuwe woningen van deel 1 van de tweede fase van de wijk Tuindersweijde Zuid Obdam. Ook het allereerste Knarrenhof van Noord-Holland zal in deze wijk gebouwd worden.


Ondanks de neerslagrecords in de afgelopen maanden is het de aannemer gelukt om het bouwterrein gereed te maken te maken voor de start van de bouw. Het bestemmingsplan voor het vervolg van 340 woningen, is recent ook onherroepelijk geworden. Hierdoor zal Obdam de komende jaren flink kunnen groeien met woningen voor verschillende doelgroepen.

Dankbaar voor medewerking

Deze groei van het dorp Obdam had niet gekund zonder de medewerking van de omwonenden van Tuidersweijde-Zuid. Wethouder Rosalien van Dolder: ‘We zijn als gemeente dankbaar voor deze medewerking en we waarderen het zeer dat er geen bezwaarprocedures gevoerd hoefden te worden. Deze procedures hadden anders flinke vertraging op kunnen leveren, terwijl veel mensen een woning zoeken en we als de gemeente voor onze inwoners voortvarend aan de slag willen met het bouwen van woningen. Dat is hier nu mogelijk.’

Asfalt toegangsweg moet nog aangebracht worden

Door het slechte weer moet er nog wel asfalt op de toegangsweg vanaf de Braken worden aangebracht. Dit neemt ongeveer een week in beslag en die week moet het bouwverkeer door Polderweijde. Als het weer het toelaat, zal dit in de voorjaarsvakantie gedaan worden om de overlast van bouwverkeer zoveel mogelijk te beperken.

Proost op een voorspoedige bouw

In het voorjaar organiseert ontwikkelaar VBM voor kopers nog een officiële handeling. De ontwikkelaar, bouwer en wethouder heffen nu alvast het (alcoholvrije) glas op een voorspoedige bouw. Er zijn nog woningen voor verkoop beschikbaar, meer informatie over de verkoop is te vinden op www.tuindersweijdeobdam.nl en https://knarrenhof.nl/.