KOGGENLAND - Mensen met een laag inkomen krijgen van het kabinet een extra energietoeslag om zo de stijgende energieprijzen te kunnen betalen. De betaling van de energietoeslag verloopt via de gemeente. We zijn momenteel hard bezig om de regeling te organiseren.

Update 4 april 2022

De betaling van de energietoeslag verzorgt de gemeente. We zijn bezig om deze regeling te organiseren.

Wat is al bekend:
  • Inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen krijgen deze toeslag automatisch op hun rekening. Een aanvraag is niet nodig. De datum waarop de energietoeslag wordt uitgekeerd is nog niet bekend.

  • Er wordt onderzocht of inwoners die bijzondere bijstand ontvangen de energietoeslag ook automatisch op hun rekening kunnen krijgen. Voor welke regelingen dit gaat gelden is nog niet bekend.

  • Inwoners met een laag inkomen die geen bijstandsuitkering of een vorm van bijzondere bijstand ontvangen, kunnen via een online formulier op deze website een aanvraag hiervoor indienen. Het is nog niet bekend wanneer dit formulier op de website staat.
Wij vragen u om nog even geduld te hebben. Zodra er meer bekend is, passen we de informatie op deze pagina aan.

Hulp bij geldzorgen

Lukt het u niet meer uw (energie)rekeningen te betalen? Zoek dan hulp, voordat uw problemen groter worden. Verschillende partij­en in Koggenland kunnen u helpen om samen een oplossing voor uw geldzorgen te zoeken. Lees meer over hulp bij geldzaken of bel met de gemeente via (0229) 54 84 00.