OBDAM - Via een enquête konden inwoners van Obdam in april aangeven wat zij als voorkeurslocatie zien voor de kermisattracties van de jaarlijkse kinderkermis. De uitslag van die enquête was duidelijk, respondenten gaven een voorkeur voor locatie Dorpsstraat aan. Na een eerste gesprek met de kermisexploitanten, om te kijken of de kermis dit jaar nog kon verplaatsen naar de voorkeurslocatie, bleek dat echt niet meer mogelijk. Burgemeester Bonsen is opnieuw met kermisexploitanten Arjan Blokker en Patrick Vonck in gesprek gegaan, om samen met hen te kijken naar wat dit jaar wél mogelijk is. En dat resulteerde in een verrassende extra attractie voor Obdammers.

De kermisvrijdag, zaterdag en zondag pendelt er tussen 14.00 en 18.00 uur vanaf het centrum in Obdam, naar het kermisterrein aan de Braken een treintje. Jong en oud kan zo, gratis en gezellig samen, met het treintje van en naar het terrein. Zo krijgt de toch al prachtige kermis in Obdam, er een verbindende attractie bij. Het treintje is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar eventueel onder begeleiding van een volwassene, inwoners van 65 jaar en ouder en voor wie er slecht ter been is. Een exacte opstapplaats en aanvullende informatie wordt later deze zomer bekend gemaakt op www.koggenland.nl en https://www.facebook.com/koggenland.

Traktatie voor jong en oud Basisschoolkinderen en bewoners van verzorgingshuis De Horstenburgh ontvangen van de exploitanten en gemeente nog een lekker extraatje. Zij ontvangen allemaal een tegoedbon voor een gratis oliebol. Die tegoedbonnen worden nog voor de zomervakantie op scholen en bij de Horstenburgh uitgedeeld. Kinderen in de basisschoolleeftijd en woonachtig in Obdam, maar schoolgaand in een andere plaats, kunnen vanaf 15 juli tot en met 1 augustus via www.koggenland.nl een tegoedbon aanvragen. De gemeente stuurt deze dan toe in de week van 7 augustus.


Samen kijken naar de toekomst Burgemeester Bonsen: ‘De uitslag van de enquête is duidelijk en over de kermislocatie van volgende jaren blijven de gemeente en kermisexploitanten in gesprek. De exploitanten hebben ook aangegeven om na de zomer met de gemeenteraad, in gesprek te willen over de toekomst van kermissen in onze gemeente. Op die manier met alle partijen verbinding opzoeken, met elkaar samenwerken aan iets wat we allemaal belangrijk vinden, daar draag ik graag aan bij. Ik zal dan ook zorgen dat dit gesprek er komt. Voor dit jaar ben ik blij met creativiteit en het aanbod van de exploitanten om het treintje te laten rijden en hoop dat alle Obdammers dit jaar een mooie kermis vieren.’