OBDAM - Op 17 juni 2024 vond in het bijzijn van wethouder Bart Krijnen, veel enthousiaste toekomstige bewoners, vertegenwoordigers van projectontwikkelaar Vos’ Obdam B.V. en aannemingsbedrijf J.Th. Kuin, een feestelijk moment plaats op de bouwlocatie van Tuindersweijde-Zuid. Met dit moment wordt de voortgang van het nieuwbouwplan gevierd. Aansluitend hebben de toekomstige bewoners onder het genot van een hapje en een drankje hun toekomstige buren leren kennen.


Tuindersweijde-Zuid is gelegen aan de oostkant van Obdam. In deel 1 worden in opdracht van Vos’ Obdam 91 energiezuinige koopwoningen gerealiseerd voor diverse doelgroepen, waarbij de leeftijd van de kopers uiteenloopt van 24 tot 70 jaar.

Flink eind gevorderd

Deel 1 bestaat uit een aantal fases. Zo zijn de woningen van de 1e fase ondanks alle regen van dit voorjaar al een flink eind gevorderd. De planning voor de oplevering van de eerste woningen staat op dit moment voor het 2e kwartaal van 2025. De bouw van de 2e fase van deel 1 start binnenkort. Momenteel is er in beide fases nog een klein aantal woningen in de verkoop.

Verrijking

Wethouder Bart Krijnen: “Het blijft mooi om te zien als toekomstige bewoners met een grote glimlach bij de bouwplaats van hun nieuwe woning staan. Al vele jaren wordt er over de bouw van deze wijk gesproken en nu herrijzen de eerste woningen. Fijn voor de hier aanwezige eigenaren, naast het feit dat deze woningen een absolute aanwinst zijn voor Obdam en Koggenland. Dit feestelijke moment markeert de ontwikkeling van een prachtige wijk en verrijking van het dorp.”

480 woningen totaal

In Tuindersweijde-Zuid worden de komende jaren in totaal circa 480 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Vos’ Obdam B.V. neemt een groot deel daarvan voor zijn rekening door het aanbieden van een gevarieerd aanbod van rug-aan-rug woningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande koopwoningen. Daarnaast komen er vrije kavels, sociale huurwoningen en een woonvoorziening voor 55+ (knarrenhof) in het plangebied.