OBDAM - Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Op vrijdagochtend 11 maart verzorgen wethouder Win Bijman, mascotte Druppie en JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp daarom de feestelijke opening van het watertappunt op het schoolplein van R.K. Basisschool De Caegh in Obdam.

De school zet al enige tijd in op gezonde leefstijl en met dit drinkwater tappunt wordt weer aandacht gevraagd voor het stimuleren van water drinken.De gemeente ondersteund dit initiatief van het drinkwater tappunt op het schoolplein. “Het is belangrijk dat water drinken weer de normaalste zaak van de wereld wordt en dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. En dat je je er gezonder en fitter bij gaat voelen.“, aldus wethouder Win Bijman. “In gezoete dranken zit vaak meer dan vier suikerklontjes en we willen in samenwerking met de scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang kinderen daar meer bewust van maken”.

Project ‘Lekker in je lijf’

Tijdens het project Lekker in je Lijf op R.K. Basisschool de Caegh gaan de leerlingen een aantal weken aan de het werk met de gezonde leefstijl. Juvat Westendorp geeft een aantal dansworkshop en gaat met leerlingen in gesprek over het gebruik van social media. Leerlingen gaan gezonde hapjes maken. Groep 7 en 8 krijgen ook een gastles “hoeveel suiker zit erin”.

Vaker een waterbreak voor alle kinderen

Met het tappunt wordt het drinken van water gestimuleerd en zijn er vaker waterbreaks. Dit betekent dat de kinderen vaker water gaan drinken. Dit kan na het buiten spelen, na de gym of gewoon tussendoor. Om het water drinken makkelijk te maken krijgt iedereen een eigen bidon. Voor alle groepen op school is lesmateriaal beschikbaar die het drinken van water leuk en cool maken.