KOGGENLAND - Op 28 september is het Burendag, dé dag om samen met buren te zorgen voor een schone straat, buurt, plein of plantsoen. Gemeente Koggenland haakt hier, samen met Schoner Noord-Holland, op in met een aantrekkelijke actie.

Inwoners wordt gevraagd om die dag zwerfafval te verzamelen en dit vervolgens samen naar het gemeentehuis te brengen. Gemeente Koggenland zet zich ook in voor meer groen in de tuin. Hoveniers bezoeken die dag inwoners en vervangen een of meer stenen door aantrekkelijk groen. Hiermee levert gemeente Koggenland zichtbaar een bijdrage aan Steenbreek. Deelnemers worden daarna ontvangen door wethouder Caroline van de Pol en als dank getrakteerd op een heerlijke lunch. Zij ontvangen ook een attentie van SodaStream en is er een informatiemarkt te bezoeken. Deelname is gratis, online aanmelden is wel noodzakelijk.

Schoner en nog mooier Koggenland
Wethouder Caroline van de Pol: “We willen het zwerfafvalprobleem samen met inwoners aanpakken. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als gemeente willen we dit goed faciliteren en inwoners meer bewust maken van de negatieve effecten van zwerfafval in de openbare ruimte. Door 28 september ook Steenbreek in te zetten, wordt Koggenland die dag niet alleen een stuk schoner maar óók nog mooier.”

Doet u ook mee?
We rekenen op een grote deelname. Dus vraag familie, kinderen en buren om mee te doen en help samen Koggenland schoner en mooier te maken. Aanmelden kan via www.schonernoordholland.nl. Deelnemers ontvangen dan tijdig de benodigde informatie.

De strijd tegen zwerfafval
Wist u dat een sigarettenpeuk 2 tot 12 jaar in het milieu blijft, blik wel 50 jaar en plastic zelfs oneindig? Het is niet alleen vies, zorgt voor irritatie en kost veel geld om het op te ruimen, maar het is ook gevaarlijk doordat het in de voedselketen komt. Laten we samen de strijd aangaan tegen zwerfafval. Natuurlijk door het op te ruimen, maar liever nog te voorkomen. Net zoals we ons inzetten voor de vergroening van tuinen. Meer beplanting en minder stenen heeft een ongekende positieve invloed heeft op alles wat leeft. Samen met de inwoners van Koggenland kunnen we het verschil maken.

Samen maken we het verschil
Koggenland organiseert deze dag samen met Schoner Noord-Holland die zich inzet voor minder zwerfafval in de provincie en met Stichting Steenbreek die werkt aan bewustwording op het gebied van vergroenen van de tuin. Ook SodaStream levert een bijdrage aan de actie en geeft iedere deelnemer een ‘My Only Bottle’. SodaStream helpt daardoor mee aan een wereld zonder wegwerpplastic. Een herbruikbare fles bespaart duizenden wegwerpflesjes.