KOGGENLAND - De gemeente organiseert een bijeenkomst voor inwoners van Koggenland die willen leren hoe ze om kunnen gaan met buren met een psychische aandoening. De bijeenkomst vindt plaats op 18 oktober in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink Obdam, aanmelden is nog mogelijk.

Steeds meer mensen met een psychische aandoening verblijven niet in een instelling, maar wonen zelfstandig thuis (met begeleiding). Deze mensen gedragen zich soms anders, wat soms lastig kan zijn in de omgang. Daarom organiseert de gemeente Koggenland de interactieve bijeenkomst ‘Welkome Wijk’. Aanwezigen krijgen praktische tips en informatie over psychische aandoeningen. Ook zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig die uitleggen hoe buren van betekenis kunnen zijn.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats op 18 oktober van 18.30 tot 21.00 uur in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam. Tussen 18.00 en 18.30 uur wordt er samen gegeten. Alle inwoners van Koggenland zijn welkom.

Aanmelden
Aanmelden kan via a.vankerkhof@koggenland.nl of (06) 29 64 91 03. De gemeente vraagt mensen die mee willen eten dit vooraf te melden via het genoemde mailadres of telefoonnummer.