DE GOORN - We kunnen gelukkig steeds meer, zoals een terrasje pakken en lekker hapje eten buiten de deur. De gemeente Koggenland wil de horecaondernemers ook nu nog graag steunen, want de lastige tijd is nog niet voorbij. Om bezoek aan de lokale horeca te stimuleren én gelijk de minima in de gemeente een extraatje te bieden, heeft de gemeente die groep inwoners horecavouchers aangeboden. Deze vouchers zijn tot eind van het jaar te besteden bij verschillende horecagelegenheden in de gemeente. Wethouders Rosalien van Dolder en Win Bijman hebben er vandaag persoonlijk voor gezorgd dat alle vouchers met de post zijn verzonden.

Inwoners die in de doelgroep vallen, ontvangen per volwassene een voucher ter waarde van € 30,-, voor inwonende kinderen ontvangt men een voucher te waarde van € 20,-. Deze vouchers zijn te besteden bij verschillende horecagelegenheden in Koggenland en geldig tot en met 31 december 2021. “De vouchers maken het voor onze inwoners die minder te besteden hebben mogelijk om ook eens zorgeloos te genieten van een hapje en drankje bij onze horeca in Koggenland. Ik gun het hen om na deze moeilijke tijd voor iedereen, iets te hebben om naar uit te kijken en van te genieten. Ik ben blij dat we dit kunnen aanbieden en zo iets kunnen beteken voor de horeca én inwoners samen.” zegt wethouder Win Bijman.

Horecaondernemers
Wethouder Rosalien van Dolder: “Het is mooi om te zien dat veel horecaondernemers uit onze gemeente aan deze actie meewerken. Zo kunnen wij als gemeente onze middelen in te zetten voor twee groepen tegelijk, een mooi voorbeeld van door samenwerking en de krachten te bundelen meer te bereiken. Ik merk ook dat ondernemers direct enorm creatief worden, zo worden er arrangementjes voor onze vouchers bedacht en dat geeft veel energie en plezier.”

Samenwerking
De gemeente is bij het vormgeven van deze actie in overleg geweest met de lokale horeca en met Koninklijke Horeca Nederland. Het benaderen van de ondernemers en het overleggen van de mogelijkheden en werkwijze is met ondersteuning van Koninklijke Horeca Nederland gerealiseerd. Ook de wethouders hebben hieraan bijgedragen, door zelf de telefoon te pakken en in gesprek te gaan.