DE GOORN - De Jongerenwerkers van de gemeente Koggenland organiseren op 21 mei de tiende editie van de Goede Doelen Uitdaging. De deelnemende jongeren zetten acties op touw om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen.

Voorbeelden acties
De deelnemers zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en afkomstig uit Koggenland. In groepen van vijf tot vijftien jongeren organiseert ieder team een actie, zoals een sponsorloop of -fietstocht of klusjes waarmee geld in wordt gezameld. Hierbij worden de jongeren begeleid door vrijwilligers en de jongerenwerkers van de gemeente.

Breed gedragen
De organisatie van de Goede Doelen Uitdaging selecteert vooraf een aantal Goede Doelen die in de omgeving breed gedragen worden. De jongerenwerkers leggen uit wat de Goede Doelen doen en waar het verdiende geld aan ten goede komt, zodat de jongeren een zorgvuldige keuze kunnen maken.

Walibi
Op donderdag 21 mei gaan alle teams aan de slag, onder begeleiding van een vrijwilliger. Een dag later, op vrijdag 22 mei, gaan alle deelnemers en begeleiders met een touringcar naar Walibi.

Meedoen
Jongeren kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 17 april opgeven voor de Goede Doelen Uitdaging, bij de jongerenwerkers van de gemeente Koggenland:
Simon Spel s.spel@koggenland.nl 06 46 16 49 61
Nick Ninteman n.ninteman@koggenland.nl 06 53 16 94 90
Geef van alle teamleden naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum door. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.