AVENHORN - Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer – krijgen de deelnemers van de online cursus ‘Politiek Actief’ antwoord. De cursus is geschikt voor iedereen die overweegt politiek actief te worden, maar niet precies wet wat de mogelijkheden zijn.

De cursus start op 23 maart en bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten. De cursus biedt uitgebreide informatie over de gemeentepolitiek en een training ‘overtuigend debatteren’. Deelnemers gaan tijdens de cursus in gesprek met politici en bestuurders van de gemeente. ‘Politiek Actief’ wordt verzorgd door de Stichting ProDeMos – Huis voor democratie en rechtstaat, in samenwerking met de griffie van de gemeente Koggenland.

Aanmelden

De cursusavonden vinden online plaats, via Microsoft Teams, op 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april en duren van 19.30 tot 22.00 uur. Wilt u zich aanmelden voor de cursus of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de griffie via griffie@koggenland.nl of telefoonnummer 06 50 19 22 90. Voorafgaand krijgen de deelnemers informatie toegestuurd over de online ontmoeting.