KOGGENLAND - Op dinsdag 1 oktober organiseert de gemeente Koggenland de masterclass ‘Cybercrime’ voor ondernemers, in samenwerking met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC).

Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlandse bedrijven ooit slachtoffer is geweest van cybercriminaliteit. Toch maakt het merendeel van de ondernemers zich weinig zorgen om de digitale kwetsbaarheid.

De masterclass biedt ondernemers handvatten om cybercrime te voorkomen en gevolgschade te beperken. Deelnemers krijgen tips en trucs van experts, horen de verhalen van gedupeerde ondernemers en ontvangen de ‘Toolbox cybercrime’, waarmee ze direct verbeteringen kunnen doorvoeren in hun online veiligheid en eenvoudiger aangifte kunnen doen.

Volgens wethouder Caroline van de Pol komt de masterclass als geroepen. “Cybercrime is een groeiend probleem, vooral bedrijven zijn steeds vaker slachtoffer. Een grote groep ondernemers is onvoldoende voorbereid op een cyberaanval. Ze zijn zich pas bewust van de gevaren als het al te laat is. De masterclass is voor onze ondernemers dé kans om zich professioneel te laten informeren.”


Datum: dinsdag 1 oktober 2019
Tijdstip: 18:00 – 20:00 uur
Locatie: La Mère Anne, Dorpsweg 110, 1631 DJ Oudendijk
Aanmelden: www.rpcnh.nl