KOGGENLAND - Tijdens de kerstvakantie organiseert de gemeente Koggenland meerdere gratis online activiteiten voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar. De coronacrisis zorgt voor verveling en vereenzaming onder jongeren. Door de online activiteiten kunnen de jongeren gezellig (digitaal) samenkomen. Ook andere gezinsleden mogen deelnemen.

Alle activiteiten starten om 19.00 uur met een woord van welkom en een korte introductie. Om 19.15 uur start de activiteit. Deze duurt tot ongeveer 20.15 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

Maandag 27 december 2021– online Muziekbingo
Bingo kennen we allemaal. Je streept de cijfers weg die worden genoemd. Bij deze bingo gaat het nét iets anders. Onze presentator draait diverse herkenbare nummers en vertelt daarbij allerlei weetjes. Iedereen kent deze hits: meezingen gegarandeerd! Aan jou daarbij de taak om te raden welke artiest bij het nummer hoort. Staat de artiest op jouw digitale bingokaart, dan streep je de artiest weg totdat je jouw kaart vol hebt! Heb je een rij of de hele kaart vol? Dan roep je natuurlijk BINGO! Heb je een valse Bingo? Dan mag je zélf een liedje zingen!

Woensdag 29 december 2021– online Pubquiz
Het is een traditionele pubquiz met 5 rondes. Van sport, muziek tot algemene kennis. Je kennis wordt behoorlijk op de proef gesteld. Via je smartphone geef je de antwoorden en worden de scores automatisch bijgehouden. De enthousiaste pubquiz host zorgt voor leuke interactie.

Maandag 3 januari 2022 – online Game Moviebusters
Bij dit spel draait het om samenwerken en fun en kan in een groepje worden gespeeld. Centraal staat het dwarsbomen van het plan van een Geheim Genootschap, om de mensheid te redden! Ieder teamlid kruipt hierbij in de huid van een filmheld en samen moet men allerlei vragen beantwoorden, raadsels oplossen en zelfs muziek-, foto- en video challenges doen. Allerlei ludieke opdrachten met een hoog fun gehalte, waarbij samenwerken centraal staat. Met als doel het codewoord kraken om toegang te krijgen tot de Awardshow, om het Geheim Genootschap op tijd een halt toe te roepen.

Woensdag 5 januari 2022 – online Escape Game
Bij de inlichtingendienst hebben de hackers een verontrustende voicememo onderschept. Er is een dreiging van een aanslag en het is aan jullie om deze te verijdelen! Voorkom – binnen een uur – samen met je team de plannen van de terrorist. Online komt iedereen samen en wordt het programma uitgelegd door onze persoonlijke host. Jullie gezelschap splitsen we op in verschillende teams die het tegen elkaar opnemen. Ieder team lost – onder leiding van de teamcaptain – door online zoek- en speurwerk allerlei vragen en andere raadsels op, en kan op die manier de aanslag voorkomen. Goed samenwerken is hierbij erg belangrijk.

Aanmelden Aanmelden voor een activiteit kan door een mail te sturen naar Nick Ninteman (n.ninteman@koggenland.nl). Aan iedere activiteit kunnen maximaal 100 Koggenlanders meedoen, dus meld je snel aan! Minimaal een dag voor aanvang ontvangen de deelnemers een link en instructie op hun mailadres waarmee ze kunnen deelnemen aan de activiteit.