KOGGENLAND - Op 21 en 28 november organiseert gemeente Koggenland twee inloopavonden. Inwoners kunnen dan met medewerkers van de gemeente in gesprek over de toekomst. Hoe moet de gemeente in de toekomst bijvoorbeeld omgaan met belangrijke thema’s zoals wonen, duurzaamheid, gezondheid, economie en recreatie? Ook krijgen bezoekers van de inloopavonden informatie over hoe de gemeente aan de slag is met de voorbereidingen van de Omgevingswet. De gemeente werkt hiervoor aan een Omgevingsvisie en pilot Omgevingsplan Kernen.

Met inwoners in gesprek tijdens inloopavonden
Op donderdag 21 november zijn inwoners tussen 19:30 en 21:00 uur welkom in het gemeentehuis. Donderdag 28 november ontvangen de medewerkers inwoners graag tussen 19:30 en 21:00 uur in De Brink Obdam. Beide avonden zijn inloopavonden. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

Hoe ziet u de toekomst van de gemeente? Laat het weten.
De gemeenteraad vindt het belangrijk dat inwoners hun mening geven, om zo invloed uit te oefenen op toekomstig beleid. Dit kan tijdens de twee inloopavonden, maar ook via een digitale enquête op www.koggenland.nl. Jongeren worden ook nadrukkelijk uitgenodigd om de enquête in te vullen. Deelnemers maken kans op een beloning voor hun deelname. Naast het afnemen van de enquête voert de gemeente gesprekken met groepen inwoners en op verschillende plaatsen worden inwoners op straat geïnterviewd. Fijn als u de tijd voor ze wilt nemen!

Een grote verandering
“De Omgevingswet biedt kansen voor inwoners, bedrijven én overheden”, zegt wethouder Caroline van de Pol. “Omdat het om een grote verandering gaat, is het belangrijk dat inwoners en ondernemers actief meedenken en ons laten weten hoe zij de toekomst zien. Het invullen van de enquête kost wat tijd, maar iedere inwoner en ondernemer kan echt zijn mening geven over tal van zaken die ons dagelijks leven beïnvloeden. Een mening die straks gaat bijdragen aan de besluitvorming van de raad."
Uitgangspunten Omgevingsvisie In opdracht van de raad is in kaart gebracht hoe de leefomgeving er feitelijk voor staat; de zogenoemde verkenningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de werkgelegenheid en het woningaanbod. De resultaten van de enquête, gesprekken en interviews en de informatie die verkregen is uit de verkenningen worden begin 2020 gepresenteerd aan de gemeenteraad. Op basis daarvan stelt de raad de uitgangspunten voor de Omgevingsvisie vast.