AVERHORN - De gemeente Koggenland wil de mogelijkheid bieden om aan Het Veer in Avenhorn te bouwen op basis van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Het gaat om de locatie aan Het Veer waar voorheen de basisscholen De Overhaal en De Ieveling gevestigd waren. Op 13 juli organiseert de gemeente een informatieavond over de mogelijkheden.

Bij CPO ontwikkelen en bouwen de bewoners samen hun eigen woning. Gezamenlijk, georganiseerd in een vereniging of stichting, kiezen zij een architect en een aannemer en zijn ze samen opdrachtgever van hun project. Omdat de groep zelf opdrachtgever is kunnen zij het uiterlijk en de indeling van de woningen in hoge mate zelf bepalen.

Bijzondere woonwensen

Naast keuzevrijheid van het ontwerp kunnen andere aspecten ook een rol van betekenis spelen bij het opzetten van een CPO, zoals bijzondere woonwensen, wensen op het gebied van duurzaamheid, circulair bouwen of kostenbesparing.

Een groep die al een CPO heeft opgericht voor de locatie aan Het Veer geeft een presentatie tijdens de informatieavond. De groep is nog op zoek naar leden; geïnteresseerden kunnen zich ook aansluiten bij dit initiatief.

Informatieavond bijwonen

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de informatieavond bij te wonen op woensdag 13 juli, van 19.00 tot 20.30 uur, in het gemeentehuis aan de Middenhof in De Goorn. Vooraf aanmelden is niet nodig.