KOGGENLAND - Iets betekenen voor jouw buurt? Kom naar de informatieavond MijnBuurtje.nl op 17 november!


Weet jij wat de buurt te bieden heeft?

Als betrokken inwoner ken je de wijk of buurt goed. Je weet welke mooie dingen er gebeuren, kent veel mensen en weet wat de buurt allemaal te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan nuttige voorzieningen, leuke activiteiten, mensen, verhalen, oproepjes, mooie plekken en ideeën. Helaas weet niet iedereen wat er allemaal bestaat en wat mogelijk is en daar wil gemeente Koggenland graag verandering in brengen. Samen met jou!

Een fijne plek om te wonen met sociaal netwerk

Burgemeester Monique Bonsen: ‘Een fijne plek om te wonen, waar iedereen met elkaar betrokken is. Die verbinding met elkaar gun ik iedereen in zijn of haar eigen buurt. Met MijnBuurtje.nl zorgen we daarom, dat het nog makkelijker wordt om deel te nemen aan een sociaal netwerk in eigen buurt en dorp’.

Alles op één plek vindbaar

Daarom maken we alles dat er is, op één plek zichtbaar en voor iedereen makkelijk vindbaar op een online platform. Zo kunnen mensen en organisaties elkaar makkelijker vinden en beter elkaars kwaliteiten benutten. Er ontstaat meer betrokkenheid en buurten worden zo nóg fijnere plekken om te wonen. Om dit te bereiken kiest de gemeente Koggenland voor de aanpak van mijnbuurtje.nl.

Buurtverbinders

Met deze aanpak maken buurtbewoners als ‘buurtverbinder’ alle mooie dingen in hun buurt zichtbaar op een online platform. Ook zorgen ze voor meer verbinding en betrokkenheid in hun eigen buurt of wijk. Op het online platform vind je ook de digitale sociale kaart met verenigingen en alle voorzieningen op het gebied van zorg en ondersteuning. Zo ontstaat een netwerk waaraan iedereen kan deelnemen.

Meer weten? Meedoen? Kom dan naar de informatieavond

Vind je een betrokken buurt ook belangrijk? Werk dan samen met de gemeente Koggenland aan een plek waar iedereen elkaar en alles in de buurt kan vinden. Zodat er meer betrokkenheid en nóg meer energie ontstaat. We zoeken enthousiaste inwoners die samen met ons de schouders onder het digitale community-platform gaan zetten.

Tijdens de informatieavond op donderdag 17 november om 19.30 uur hoor je wat dit inhoudt.

De bijeenkomst is in ’t Wapen van Wogmeer en duurt tot 21.30 uur. Burgemeester Monique Bonsen en wethouder Marian van Kampen ontvangen je graag vanaf 19.15 uur. Neem gerust buren, familie en vrienden mee.

Aanmelden

Laat je even weten als je komt? Stuur dan vóór 10 november een mailtje naar Peter Rethans via mijnbuurtje@koggenland.nl