AVENHORN - Op vrijdagmiddag 5 november is Kindcentrum De Droomgaard in Avenhorn officieel geopend door wethouder Win Bijman, in het bijzijn van burgemeester Monique Bonsen. De wethouder onthulde tijdens de opening een speciaal ontworpen plaquette, die een plek krijgt bij de entree van het Kindcentrum.

Voordat hij de plaquette onthulde richtte wethouder Bijman zich, zichtbaar enthousiast, tot de aanwezigen. De wethouder blikte onder meer terug op de totstandkoming van De Droomgaard. “Het begon al in 2013, met een onderzoek naar de staat waarin de gebouwen van De Overhaal, De Ieveling en De Jozefschool destijds verkeerden. Ik ben blij dat we er toen samen met de gemeenteraad voor hebben gekozen om te gaan voor één nieuw kindcentrum, met twee basisscholen, een kinderopvang en een grote gymzaal.”

Droomplek
“We hebben gekozen voor een optimaal gebouw dat zo goed als energieneutraal is. Met dit kindcentrum investeren we in de toekomst van de kinderen in Avenhorn en De Goorn. Het gebouw is voorzien van moderne technieken die bewegend leren mogelijk maken. De locatie is een droomplek, met veel ruimte. Daardoor kon de geweldige buitenspeelruimte achter de school gerealiseerd worden. Ik wens alle kinderen en de mensen die hier werken heel veel plezier,” aldus wethouder Bijman.

Laatste fase bouwwerkzaamheden Basisscholen De leveling, De Sprankeling en Kinderopvang Berend Botje hebben eind augustus al hun intrek genomen in het nieuwe gemeenschappelijke gebouw aan de Buitenroede. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden in en rond het pand. Daarmee is de bouw binnenkort voltooid.