GEMEENTE KOGGENLAND - Op maandag 6 januari 2020 vindt de Nieuwjaarsontmoeting plaats. Dit is traditioneel het moment om samen te toosten én om Koggenlandse vrijwilligers en sporters in het zonnetje te zetten. Kent u een onmisbare vrijwilliger of een fantastische sporter die het dubbel en dwars verdient om extra gewaardeerd te worden? Meld hem of haar dan aan voor een onderscheiding.

Vrijwilliger van het jaar
Vrijwilligers zijn de onzichtbare helden van onze samenleving. Vaak op de achtergrond, zetten zij zich belangeloos in voor anderen. Of het nu om de mantelzorger of de voetbalcoach, de hulpouder op school of het bestuurslid van een vereniging; allemaal zijn ze van onschatbare waarde. Door het uitreiken van de onderscheiding ‘Vrijwilliger van het jaar’ toont de gemeente haar waardering voor die inzet.

Aanmoedigingsprijs voor jongeren
De initiatieven en bijdragen van jongeren zijn van groot belang voor de gemeenschap en de toekomst. Een jonge vrijwilliger wordt met de ‘Aanmoedigingsprijs’ in het zonnetje gezet en gestimuleerd de activiteiten voort te zetten en leeftijdsgenoten te inspireren.

Sporter van het jaar
Het college zet een Koggenlandse sporter in de schijnwerpers, die een opvallende prestatie heeft geleverd en/of anderen inspireert om meer te gaan bewegen. Nomineer uw favoriete sport-talent voor de titel ‘Sporter van het jaar’.

Wie komen in aanmerking?
De genomineerde heeft binding met de gemeente, woont er of heeft zijn/haar activiteiten in Koggenland. De jonge vrijwilliger voor de ‘Aanmoedigingsprijs’ is daarnaast niet ouder dan 25 jaar en doet het vrijwilligerswerk minimaal twee jaar.

Nomineren
Voor informatie en het nomineren van kandidaten kunt u terecht bij Dieuwke Schuijtemaker. Zij is bereikbaar via (0229) 54 83 79 of d.schuijtemaker@koggenland.nl. Uw schriftelijke nominatie, bij voorkeur via e-mail, kunt u uiterlijk 11 november 2019 insturen.