DE GOORN - Op zaterdag 17 december speelde brassband Kunst naar Kracht uit De Goorn haar Kerst Special jubileumconcerten in de katholieke kerk in De Goorn. De brassband viert dit jaar een heel bijzonder jubileum, de vereniging bestaat maar liefst 100 jaar. Ter ere van dit jubileum en de muzikale verdiensten van de vereniging –lokaal en regionaal- in al die jaren, reikte burgemeester Bonsen hen een Koninklijke Erepenning uit.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat het respect en de waardering symboliseert die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen.

Burgemeester Bonsen: ‘Ik ben zeer vereerd dat ik de Koninklijke Erepenning namens de Koning mag uitreiken aan brassband Kunst naar Kracht. Als groot liefhebber van kunst en cultuur, muziek in het bijzonder, geeft dit mij ook een heel trots gevoel. Trots dat we in onze gemeente Koggenland een muziekvereniging hebben die op zo’n hoog niveau presteert, voor iedere ambitieuze muzikant een plek biedt én dat al 100 jaar lang.’