DE GOORN - In het Noordhollands Dagblad van 12 augustus is een artikel verschenen met foutieve informatie over plannen om een mountainbikeroute in De Goorn te realiseren. De krant meldt dat de route dwars door het Dorpsbos in De Goorn loopt, op een terrein waar hondenbezitters gebruik van maken. Dit klopt niet. De plannen voor de mountainbikeroute van circa 800 meter richten zich op het noordelijkste deel van het dorpsbos. Deze locatie wordt op dit moment nauwelijks gebruikt.


Geen hinder voor huidige gebruikers dorpsbos

Het idee voor het mountainbikeparcours is afkomstig van het lokale doe-team, dat zich met de plannen vooral richt op de jeugd. Het college van burgemeester en wethouders heeft het doe-team groenlicht gegeven voor het aanvragen van een vergunning. ‘Maar de aanvraag is nog niet rond, dus dát het parcours er komt is nog niet zeker,’ zegt wethouder Rosalien van Dolder. Het doe-team richt zich met de plannen vooral op de jeugd. ‘Als college vinden wij het heel belangrijk dat de huidige gebruikers van het park geen of nauwelijks hinder ondervinden van een eventueel mountainbikeparcours. De initiatiefnemer heeft hier rekening mee gehouden bij het kiezen van een geschikte locatie. Het betreft het noordelijkste deel van het dorpsbos, een deel dat op dit moment niet intensief gebruikt wordt. Het is absoluut niet waar dat de route dwars door het dorpsbos loopt.”

Afspraak met wethouder

Gebruikers van het dorpsbos die zich zorgen maken over de plannen voor het mountainbikeparcours, kunnen een afspraak maken met wethouder Rosalien van Dolder. Dat kan via bestuurssecretariaat@koggenland.nl of telefonisch via (0229) 54 84 00. Er wordt dan een moment bepaald waarop de wethouder op locatie uitleg geeft over de plannen.