AVENHORN - Het ontwerp voor het Kindcentrum in Avenhorn is afgerond. Opvallend zijn de moderne technieken in het aanstaande Kindcentrum, zoals een digiwand die gamen en sporten met elkaar verbindt. Naar verwachting geeft het college in de loop van deze maand groen licht voor de start van de bouw.

Trots
“Ik ben erg trots op het ontwerp en de goede samenwerking tussen de verschillende partijen,” zegt wethouder Win Bijman. “Achter de schermen wordt hard gewerkt om te komen tot een duurzaam en mooi gebouw voor de kinderen in Avenhorn en De Goorn”

Bewegend leren
Sporthalbeheerder Kevin Vreeker is betrokken bij de bouw van de gymzaal. Vreeker: “We proberen
sporten te stimuleren en veel ruimte te bieden voor bewegend leren. Dat doen we met moderne technieken, zoals een digiwand op de muren en ledverlichting op de vloeren. Door de digiwand worden gamen en sporten met elkaar verbonden en we combineren balspellen met het ontwikkelen van reken- en taalvaardigheden.”

De ledverlichting op de vloeren biedt de mogelijkheid nieuwe spelvormen te creëren en traditionele spellen te voorzien van een nieuwe dimensie. “In de vloer kunnen blokken of lijnen worden gemaakt door middel van verlichting,” zegt Vreeker. “Zo kunnen de kinderen nieuwe vormen van de estafette uitvoeren. Traditionele spellen zoals het lijnenspel en tikkertje kunnen door de vloerverlichting in een modern jasje worden gestoken.”

Inloopavond over Kindcentrum
Op 22 januari organiseren de betrokken partijen een inloopavond over het Kindcentrum in het gemeentehuis in De Goorn. U kunt het ontwerp dan bekijken, vragen stellen en met deskundigen praten over de bouwplanning van het Kindcentrum en de omgeving, zoals de aanleg van wegen. De inloopavond duurt van 19:30 tot 21:30 uur.

Meer weten?
Kijk dan op www.koggenland.nl/kindcentrum of neem contact op met Henk Wagenaar, projectleider van het Kindcentrum bij de gemeente Koggenland, via h.wagenaar@koggenland.nl of (0229) 54 83 38.