AVENHORN - Op zaterdag 12 september presenteren de gemeente en de Sportraad het ‘Sportakkoord Koggenland’ buiten op het hoofdveld van voetbalvereniging RKEDO in Avenhorn. Wethouder Caroline van de Pol opent de sportieve en informatieve middag om 15.00 uur. Op het programma staan onder meer een shuttlerun, de Koggenlandse Hooghoud Cup voor kinderen.

De Sportraad werkt samen met de gemeente aan gezonde sportverenigingen en het toegankelijk maken van sport en beweging voor alle inwoners van Koggenland. In het Sportakkoord staat beschreven hoe dit gerealiseerd moet worden.

Inwoners zetten zich in voor sportief Koggenland
De Sportraad bestaat uit inwoners die zich inzetten voor een sportief Koggenland. Eind 2019 gingen zij met veertig vertegenwoordigers van verenigingen, clubs en andere partijen van start met het maken van het Sportakkoord. Op 12 september wordt het resultaat gepresenteerd op het hoofdveld van voetbalvereniging RKEDO.

Actief programma
Op het programma staan onder meer een shuttlerun van Atletiekvereniging Aro ’88 en de Koggenlandse Hooghoud Cup voor kinderen. Deze hooghoudwedstrijd wordt begeleid door balkunstenaar Martijn Debbaut. Paralympisch sporter Geert Schipper komt vertellen over zijn ervaringen als topsporter en geeft een actieve workshop.

Aanmelden
Zowel vertegenwoordigers van sportclubs en –verenigingen als andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de middag bij te wonen. Dresscode=sportkleding. Dat kan goed van pas komen. Het programma voldoet volledig aan de coronamaatregelen. Aanmelden is voor iedereen die aanwezig wil zijn verplicht en kan per mail bij George Doorgeest. Zijn mailadres is g.doorgeest@koggenland.nl.

Datum: zaterdag 12 september 2020
Tijdstip: 15:00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Hoofdterrein voetbalvereniging RKEDO Avenhorn