KOGGENLAND - De Koggenlandse kindergemeenteraad heeft woensdag 7 december via een stemming bepaald wie de nieuwe kinderburgemeester van Koggenland is. Roan Klaver van basisschool De Sprankeling kreeg de meeste stemmen en is daarmee officieel verkozen tot kinderburgemeester van de gemeente Koggenland.

In zijn speech vertelde Roan waar hij zich komend jaar zoal mee bezig wil houden: “Ik vind dat iedereen in Koggenland moet kunnen sporten en bewegen. Zelf zit ik op voetbal en we zijn al bijna kampioen. En ik wil dat oudere mensen niet meer eenzaam zijn. We kunnen spelletjes gaan doen in bejaardenhuizen. Hopelijk zijn ze dan niet meer eenzaam.”

De volledige kindergemeenteraad voor het schooljaar 2022-2023 bestaat uit (op de foto vlnr) Lars Koole van de Ieveling Avenhorn, Vincent Mol van De Kelderswerf Obdam, Roan Klaver van De Sprankeling Avenhorn, Bram Venneman van De Grosthuizerschool Grosthuizen, Anthonie Zaalberg van De Langereisschool Ursem, Fiene Insing van De Bavoschool Ursem , Jolijn Bulters van De Caegh Obdam en Loïs Verwer van De Ark Hensbroek.

Meer weten over de Kindergemeenteraad van de gemeente Koggenland? Kijk dan op www.koggenland.nl/kindergemeenteraad