KOGGENLAND - Vanaf 1 mei gaat het vaarseizoen voor recreatieve booteigenaren, voor de Rustenburgersluis, van start. Om de doorvaart goed te laten verlopen is de gemeente op zoek naar vrijwilligers voor het schutten van de Rustenburgerschutsluis in de weekends.

De diensten vinden plaats in de periode van 1 mei tot en met 15 september. De gemeente is op zoek naar vrijwilligers die de sluis in het weekend willen bedienen. Mensen die zich aanmelden als vrijwilliger worden uitgenodigd om een driedaagse cursus en een BHV-dag te volgen. Dit wordt vergoed door de gemeente. Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 juni aanmelden door een mail te sturen naar Rosanne Groot via r.groot@koggenland.nl. Voor vragen over het schutten van de Rustenburgerschutsluis is zij bereikbaar via telefoonnummer (06) 10 01 82 83.

Bedieningstijden
In mei, juni en (1 t/m 15) september wordt de sluis op doordeweekse dagen bediend van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. In juli en augustus wordt de sluis op werkdagen en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur bediend.

Huidige vrijwilligers maken vacaturetekst
De huidige vrijwillige sluiswachters hebben voor de werving van nieuwe collega vrijwilligers zelf onderstaande vacaturetekst opgesteld:


Sluiswachters (m/v) gezocht.

Gemeente Koggenland en de omliggende gemeenten stimuleren het toerisme en de recreatievaart in deze mooie omgeving en daarom is het bemannen van bruggen en sluizen belangrijk.

Gemeente Koggenland is beheerder van de sluis Rustenburg en wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers als uitbreiding van de huidige groep vrijwilligers voor het bedienen van de brug en sluis.

De brug en sluis Rustenburg wordt nu nog gedurende de werkdagen tijdens het vaarseizoen, 1 mei t/m 15 september, door de vrijwilligers bedient maar per seizoen 2024 komen daar de weekenden bij en dus de volle week bediening van de sluis gedurende het vaarseizoen. Daarom zijn wij op naar zoek enthousiaste vrijwilligers die m.n. de weekend diensten ook zullen gaan invullen.

De nieuwe vrijwilligers krijgen een cursus aangeboden, incl. BHV cursus en willen we dit jaar al diverse diensten mee laten lopen, uiteraard in overleg, om ervaring op te doen.

Spreekt dit jou aan en heb je belangstelling dan kan je reageren voor 15 mei door een mail te sturen aan r.groot@koggenland.nl en volgt er een uitnodiging voor een gesprek met meer informatie over de sluis en wat daarbij hoort. Bellen is ook mogelijk op nummer: 06 10 01 82 83