KOGGENLAND - De start van de bouw van nieuwbouwproject Pioenhof Hensbroek is met de toekomstige bewoners gevierd in aanwezigheid van wethouder Rosalien van Dolder van de gemeente Koggenland, adjunct-directeur John Noordeloos van Timpaan, directeur bouw Bob Negenman van Henselmans en commercieel manager Harry Kolkman van Vastbouw. De wethouder en een toekomstige bewoner voerden de symbolische starthandeling uit: het vastzetten van een tussenwand aan de vloer.


De wijk gaat uit 46 woningen bestaan: van de Smartwoning, het eigen betaalbare woonconcept van Timpaan, tot aan vrijstaande villa’s. Aan alle doelgroepen is gedacht. Het ontwerp is van Rietvink Architecten. Henselmans neemt 36 woningen voor haar rekening, Vastbouw de 10 Smartwoningen. Woningcorporatie De Woonschakel neemt 5 sociale huurwoningen af in het plan. De locatie is bouw- en woonrijp gemaakt door Schadenberg Groep.

Wethouder Rosalien van Dolder (Gemeente Koggenland): “Pioenhof is een voorbeeldproject als het gaat om bouwen in landelijk gebied. Ik ben dan ook bijzonder blij dat deze mooie, energiezuinige woningen in Koggenland worden gebouwd. Hier kunnen jongeren en ouderen, alleenstaanden en gezinnen, kopers en huurders straks heel prettig wonen.”

John Noordeloos (adjunct-directeur Timpaan): “Met Pioenhof realiseren we een echt Timpaan-project, met aandacht voor doelgroepen die niet snel aan een woning komen. De betaalbare Smartwoningen, de sociale huurwoningen en de levensloopbestendige woningen waarmee senioren langer thuis kunnen wonen.”