OBDAM - Op 17 oktober start de verkoop van de woningen en kavels die horen bij fase 2 van het nieuwbouwplan Tuindersweijde-Zuid in Obdam. Een dag eerder, op 16 oktober, organiseren de gemeente en ontwikkelaar Vos’ Obdam een informatieavond voor belangstellenden in De Brink in Obdam.


Fase 2 van Tuindersweijde-Zuid bestaat uit 23 projectmatige woningen en vijf vrije kavels. Het woningaanbod is gevarieerd en bestaat uit tien twee-onder-één-kapwoningen, acht vrijstaande woningen en vijf rijwoningen. De woningen zijn er in diverse vormen en maten, met verschillende kleuren metselwerk en onderhoudsarme gevelbekleding. Alle woningen hebben een tuin, waarvan een groot deel gelegen is aan het water. De woningen zijn gebouwd volgens de laatste bouweisen, dus gasloos en met Woningborg-garantie.

De gebruiksoppervlakte van de woningen varieert van circa 132 m2 tot 194 m2. Alle woningen zijn standaard voorzien van een luchtwarmtepompinstallatie, vloerverwarming en topkoeling op alle verdiepingen en sanitair en betegeling in de toilet en badkamer.

De informatieavond over fase 2 van het nieuwbouwplan vindt plaats op maandag 16 oktober, van 19.00 tot 21.00 uur in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam. Vooraf aanmelden is niet nodig. Inschrijven is mogelijk vanaf 17 oktober via de website van de gemeente. De woningen worden toegewezen door middel van loting.