DE GOORN - Uit gesprekken met jongeren is gebleken dat jongeren behoefte hebben aan een plek om in rust te kunnen studeren. Op een rustige plek thuis studeren blijkt niet voor iedereen mogelijk. Ook geven jongeren aan zich thuis lastiger te kunnen concentreren. Aanleiding voor de gemeente om studieplekken te creëren voor jonge Koggenlanders.

Vanaf maandag 17 mei kan een aantal jongeren terecht in de ruimte van het Sportcafé aan de Dwingel 4 in De Goorn. De studieruimte voldoet aan de coronarichtlijnen en uiteraard dienen de jongeren zich te houden aan de RIVM-regels.

Wethouder Bijman: “Met de inrichting van deze studieplekken kunnen we in een bepaalde behoefte van de jeugd voorzien, in deze moeilijke coronaperiode. Jongeren kunnen en mogen zoveel niet en studeren dan ook nog eens voornamelijk vanuit huis. Als gemeente hebben we gekeken naar wat wél kan en gelukkig kunnen we hen nu iets aanbieden.”

Rooster
De studieruimte is met ingang van 17 mei t/m 9 juli geopend van maandag t/m vrijdag op de volgende tijden:
- 08:30 – 11:45 uur (inloop tussen 08:15 en 08:30 uur)
- 12:30 – 15:45 uur (inloop tussen 12:15 en 12:30 uur)

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen en zich aanmelden bij Dieuw Schuijtemaker, via d.schuijtemaker@koggenland.nl of (0229) 54 83 79. Er is een beperkt aantal plaatsen per dagdeel beschikbaar.