URSEM - Verzorgingshuizen in de gemeente Koggenland hebben in totaal zestien tablets cadeau gekregen van de gemeente. Bij verzorgingshuis De Rustenburcht in Ursem kwam burgemeester Jan Franx de tablets zelf brengen: "Wij willen de binnenwereld weer naar buiten brengen en hebben daarom twee tablets voor jullie."


Marieke Boots van het verzorgingshuis kwam met het idee om tablets aan te vragen bij de gemeente. De afgelopen weken lieten ze de bewoners al videobellen met hun eigen telefoon. "Je merkt echt aan ze dat hun wereld klein is en dat ze weinig kunnen. Het momentje dat ze kunnen videobellen doet hen veel goed."

Toen de bewoners te horen kregen dat er tablets beschikbaar zouden worden gesteld, waren ze direct enthousiast. "De bewoners zeiden gelijk: wanneer kunnen we met de tablets aan de slag?", vertelt Marieke.

Een droevige situatie
De gemeente is blij dat ze wat kunnen doen voor de ouderen in hun gemeente. "Het is niet prettig als je opgesloten zit in een huis en niet naar buiten kunt. Dat is gewoon intriest. Op deze manier kunnen we het in ieder geval wat leuker voor ze maken."