SPIERDIJK - Twee weken geleden is er een sportveldverlichtingsmast gebroken bij R.K.S.V. Sint George in Spierdijk. Hierop heeft de gemeente, als eigenaar van de mast, direct een onderzoek gestart naar de oorzaak en maatregelen genomen om de veiligheid van omwonenden, sporters en supporters te waarborgen.

De oorzaak van het breken is nog niet bekend, er is wel direct prioriteit gegeven aan veiligheid. Dit is gedaan door de masten met hulp van tractors en spanbanden van Loonbedrijf Schagen uit Zuidermeer te schoren. De gemeente heeft ook besloten de masten te vervangen. Klaver Infratechniek uit Nibbixwoud levert uit voorraad nieuwe masten van een ander nieuwer type. Klaver Infratechniek schakelt ter ondersteuning bij de werkzaamheden een partij in die over een speciale machine beschikt waardoor het grasveld zo min mogelijk schade zal ondervinden tijdens de werkzaamheden.

Vervanging lichtmasten

Dinsdag 24 januari worden de masten afgezaagd, eind deze week worden nieuwe masten op locatie geleverd. De nieuwe masten plaatsen wordt medio maart uitgevoerd. Van de machine die nodig is om het veld te sparen zijn er slechts drie in Nederland, eerder is er geen machine beschikbaar. Trainingen en wedstrijden worden tijdelijk op andere velden ingeroosterd. Wethouder Bart Krijnen: ‘Ik ben blij dat er bij het omgaan van de mast geen ernstige schade is veroorzaakt. De wijze van tijdelijk waarborgen van de veiligheid en het snelle vervangen van de masten voor de toekomst stemt mij tevreden. Fijn dat de collega’s dit zo snel hebben kunnen organiseren en dit hebben opgelost. Complimenten ook aan R.K.S.V. Sint George voor de flexibele houding en de goede samenwerking'.

Keuring overige lichtmasten

Het bedrijf dat de periodieke keuringen en onderhoudsadviezen van de lichtmasten bij R.K.S.V. Sint. George en andere sportvelden verzorgt, heeft dit conform de normen en juist uitgevoerd.

De gemeente heeft in totaal 117 sportveldlichtmasten in beheer, deze worden periodiek gekeurd.