DE GOORN - De gemeente Koggenland heeft zich aangesloten bij de campagne ‘Woongemak is kinderspel’. Tot eind oktober deelt de gemeente tips en instructies om woningen veiliger te maken.

De campagne laat onder andere zien hoe de kans op woningbranden en valongelukken kan worden verkleind, door kleine maatregelen te nemen in huis. Een brand of valpartij kan vooral bij ouderen veel leed veroorzaken. Zo zijn valpartijen bij ouderen de belangrijkste oorzaak van botbreuken en jaarlijks overlijden meer dan drieduizend 65-plussers als gevolg van een val. De kans op vallen kan aanzienlijk verkleind worden, bijvoorbeeld door vloerkleden vast te leggen en door de trap leeg te houden.

Klushulp

Voor sommige inwoners is het lastig zelf maatregelen uit te voeren die de woning veiliger maken. De vrijwilligers van Vrijwilligerspunt Westfriesland helpen hier graag bij. Zij kunnen bijvoorbeeld een rookmelder ophangen, losse snoeren wegwerken of een drempel verwijderen. Vrijwilligerspunt Westfriesland is te bereiken via (0229) 21 64 99 of hulpdichtbij@vrijwilligerspunt.com.

Handige tips

Kijk voor meer handige tips en hulpmogelijkheden op www.woongemakiskinderspel.nl. ‘Woongemak is kinderspel’ is een initiatief van Brandweer Noord-Holland Noord, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, het Rode Kruis en GGD Hollands Noorden en helpt inwoners hun woningen veiliger te maken.