KOGGENLAND - Het aantal gamers neemt snel toe, onder kinderen, jongeren én volwassenen. Stichting Verantwoord Gamen waarschuwt: gamen kan leuk en leerzaam zijn, maar er zijn ook risico’s. In het ergste geval kan het gamen leiden tot verslaving en lichamelijke en psychische klachten. Daarom organiseert het Zorgteam van de gemeente Koggenland twee informatieve workshops over verantwoord gamen.

Tijdens de interactieve workshops krijgen de ouders informatie over de mogelijke effecten van het gamen. De workshop geeft antwoord op vragen als ‘Hoe kun je het beste omgaan met gamende kinderen?’ ‘Hoe ga je het gesprek aan?’ en ‘Wanneer is game-gedrag ontoelaatbaar?’ Daarnaast krijgen aanwezigen uitgebreid de ruimte om zelf vragen te stellen.

Praktische tips
De workshop wordt gegeven door Sidney Lehmann van Stichting Verantwoord Gamen. Lehmann is werkzaam bij het Trimbos Instituut en vader van gamende kinderen. Hij heeft ruim tien jaar ervaring in het begeleiden van professionele gamers. In de workshop geeft Lehmann praktische tips en handvatten, zoals: ‘Wat zijn verantwoorde richtlijnen voor beeldschermtijd, per leeftijdscategorie?’ De aanwezige ouders kunnen de opgedane kennis direct thuis toepassen.

Data en locaties
U kunt de workshop ‘verantwoord gamen’ bijwonen op: - donderdag 12 december in het gemeentehuis, Middenhof 2 in De Goorn - woensdag 18 december in De Brink, Dorpsstraat 155 in Obdam Op beide avonden duurt de workshop van 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur met koffie en thee.

Aanmelden
Voor beide avonden is er ruimte voor maximaal twintig ouders. U kunt zich aanmelden bij Dieuw Schuijtemaker via d.schuijtemaker@koggenland.nl of via (0229) 54 83 79.