GOORN - Vrijdag 28 mei ontvingen Kees van der Velden (Wognum) en Marco van de Kamp (Arnhem) uit handen van locoburgemeester Win Bijman een zilveren penning en oorkonde. Deze penning en oorkonde werd hen aangeboden door de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD).

Beide heren ontvingen deze bijzondere blijk van waardering van de KNBRD, als dank voor hun moedige inzet in januari van dit jaar. Traditiegetrouw wordt de penning uitgereikt in de gemeente waar de reddingsactie heeft plaatsgevonden. In dit geval raakte een automobiliste langs de N194 ter hoogte van De Goorn van de weg en kwam met haar auto in het water. Zij kon niet meer zelfstandig haar auto verlaten en was in nood. Dankzij het direct handelen van de heren Van der Velden en Van de Kamp, hebben zij haar kunnen redden uit haar benarde situatie.

Waardering
Locoburgemeester Bijman: “Dat deze twee heren zo snel hebben gehandeld en het hen samen is gelukt mevrouw te redden, is heel knap. Ik voel me vereerd dat ik hen deze zilveren penning mag uitreiken en zo namens de KNBRD en onze gemeente hen mag bedanken voor deze inzet.” De heer Meerstad van de KNBRD benadrukte: “Ook al zijn beide mannen bescheiden over hun daad en dat siert hen, zij hebben door op dat moment direct hulp te bieden het verschil gemaakt en haar leven gered.”

Dankbaar
Kees van der Velden en Marco van de Kamp waarderen het dat zij de penning hebben mogen ontvangen. Maar, zo zegt Kees van der Velden “Wij zijn vooral heel blij dat het ons gelukt is om mevrouw te redden.” Marco van de Kamp is het hier mee eens en vult hem aan “Wij zijn ook de brandweer dankbaar, zij hebben ons destijds heel goed opgevangen op de kazerne.”