KOGGENLAND - Van 9 januari tot eind april 2023 is de Middenweg (N243) afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de rotonde bij de Middenweg (N509) en Braken (N194) bij Avenhorn.


In opdracht van de provincie Noord-Holland doet aannemer Boskalis groot onderhoud en aanpassingen aan dit deel van de N243. Het fietspad en de rijbaan worden vernieuwd en de kruising bij Kathoek wordt vervangen door een rotonde. Tijdens de werkzaamheden worden het doorgaande auto- en fietsverkeer omgeleid.

Omleiding doorgaand verkeer 9 januari – eind april

Vanaf 9 januari 7.00 uur tot eind april is de Middenweg (N243) afgesloten tussen de rotonde bij de Middenweg (N509) en Braken (N194) bij Avenhorn.

  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N194 en de N242.
  • Fietsverkeer kan bij de Mijzerweg en de Vrouwenweg de N243 oversteken en hun weg vervolgen via de Noorddijk of Jisperweg. En de fietstunnel onder de kruising van de N243 met Kathoek is open.

Voor de veiligheid van de weggebruikers én werknemers is het wegdeel waar gewerkt wordt afgesloten. Er is alleen toegang tot het afgesloten werkvak voor: bewoners en bedrijven langs de Middenweg, hun bezoekers en bezorgdiensten, nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer en lokaal landbouwverkeer met als bestemming de landbouwpercelen met inrit aan het afgesloten werkvak. Bij het werkvak staan verkeersregelaars.

Kijk hier voor meer informatie en kaarten van de omleidingsroutes.